Därför bör du tvätta grönt!

Vill du förorena ditt hem med skadliga kemikalier?
Vi källsorterar, smörjer in oss med parabenfria krämer, äter ekologiska grönsaker och köper rätt miljövänliga produkter. Men när vi ska tvätta våra kläder håller vi oss till samma gamla tvättmedel som vi alltid har gjort. Varför används skadliga kemikalier och syntetiska dofter, och varför går det bra när vi ska tvätta hemmet och kläderna?

Kanske är vi sådana vanedjur att vi inte tänker på det? Kanske gör vi så som vi alltid har gjort? Eller tror vi att det tvättpulver vi använder idag är miljövänligt bara för att det är Svanenmärkt? Vi märker att alla läser allt om Ezogreen™ när de får pulvret med posten. Våra kunder granskar noggrant allt som står på Ezogreen-kartongen. Men när vi frågar kunderna om de har läst på kartongen till det tvättpulver de har använt tidigare, då blir det tyst i telefonen och de flesta erkänner sedan att det har de inte gjort. Vi råder alla att tvätta grönt! Ställ krav på tillverkarna av ert tvättmedel. Eller byt till en annan leverantör. Klassiska citat från tillverkare som försöker vara miljövänliga: ”Vi använder inte onödiga kemikalier.” Det är samma sorts uttalande som att säga att vi inte använder onödigt mycket socker i den här chokladen. Låt dig inte luras.

NEJ, NU ÄR DET DAGS ATT TA ANSVAR FÖR VÅRA EGNA HANDLINGAR!
Det är något vi själva som konsumenter väljer var och en. Och till dig som inte tycker att miljön är viktig: Är det inte hög tid att vi alla tillsammans kommer överens om att gå över till den mest miljövänliga produkten oavsett? Så länge den inte kostar mer än vanligt tvättpulver. Men visst, om du inte gillar att dina kläder luktar neutralt, utan hellre vill ha en viss doft, så finns det inget som hindrar dig att ändå använda mjukmedel. Men genom att använda EZOgreen™ bidrar du till en lite renare värld!

Nåja, nu kanske det blev lite väl mycket pekpinnar här. Men som du säkert förstår måste vi tänka på miljön i alla led. Inte bara när det gäller det vi bär på kroppen eller det vi äter, utan allt. Tänk att vi varje dag släpper ut rester av skadliga tvättmedel i vår vackra natur – helt i onödan. Gör något åt det!